DIVINA COMMEDIA

 

Bente Iben Sandviks arbeid med serien "Inferno-skisser" er en visuell tolkning av Dantes "Divina Commedia" (1307-1321). Denne labyrinten av et kunstverk, et forsøk på å kartlegge den hinsidige verden og finne en skapelsesorden, har inspirert Sandvik siden studietiden.
"Inferno-skisser," et tema kunstneren stadig utvikler, er tredimensjonale former som med en egen kraft står som formidler av et sårbart og poetisk uttrykk, skulpturelle kostymer - kjoler - hylster - stengsler - som vrir seg i svart makaber skjønnhet innenfor stengte rammer.
De har tittelen "skisser", noe som antyder et preg av uferdig søken, av en tanke i utvikling - skulpturer der minner etter kvinnekroppen gjennom kroppsnær, luftig tekstil er iøynefallende. Selv om vi ser et bilde av selve kroppen eller kjolen, laget av "forgjengelig" organza, ståltråd og silkeblomster, uttrykker disse likevel et fravær. Tekstilene er tomme hylster for noe som nå er borte. "De forknudrete formene forestiller forlatte skall og er et symbol på mennesket som har gått seg vill i seg selv."


Fra katalogen til utstillingen "Påfugl"- kroppen og kunsten. Hå Gamle Prestegard 24.06 -27.08. 2000

 

INFERNO - SKISSER

INFERNO - SKISSER
kjole på modell

NY ARENA
TILBAKE