TILBAKE
SKINN AV VIRKELIGHET

Rommene symboliserer verdener hvor vi oppbevarer det som ikke klarte - eller det som ikke var ment å bli en del av virkeligheten og som følger oss gjennom livet.
Når vi velger en vei, gir vi samtidig avkall på å se hvor de andre veier fører. Vi må frivillig og ufrivillig ta konsekvensene av våre valg. Det er ofte en tristhet over det vi må forlate for å komme videre i våre liv.

Jeg prøver å utforske de skjøre grensene mellom virkelighet, drøm og den indre verden. Hvordan opplevelser beveger seg mellom forskjellige nivåer av virkelighet. Hvordan noe som var gjemt bort plutselig gjør opprør og vil over i en annen tilværelse. Hvordan en illusjon faktisk er en bit av virkeligheten - et skinn av virkelighet.


Visuell inspirasjon:
  • Måten uttrykkene blir presentert på er inspirert av magasiner, av loft og kjellere. Det har alltid vært noe magisk og samtidig skremmende ved disse mørke, lukkede og utilgjengelige rommene i utkanten av huset, i utkanten av det daglige livet. Rom hvor man finner objekter som av ulike grunner ikke blir vist fram. Objekter som pakkes og gjemmes som systematiseres og nummereres.
  • Er opptatt av medisinske museer med store samlinger av menneskelige misdannelser på krukker og glass. Museer hvor man ser eksempler der naturen avviker og blir til en katastrofe for mennesket.
  • Er også opptatt av katolske altre. Altre som er viet til Jomfru Maria, Helgener og hellige statuer av Jesusbarnet. Levninger av Helgener som ligger under altre i glasskister dekket med et lag voks, dukkeaktige. Jeg er opptatt av det komplekse ved slike altre som gjør at de dras mellom det sødmefylte og det overmodne og beske.


To tidligere utstillinger:

Av utstillingene så langt vil jeg trekke fram to, Hå Gamle Prestegard og Daisy'05.
Rommet på Hå var det ultimate rom for en ren og stram utstilling.
Opplandsutstillingen Daisy'05 var spesiell på den måten at vi 8 som deltok valgte utstillingssteder utenfor de tradisjonelle galleriene. Mine ting ble stilt ut i et gammelt loft på Kapp Melkefabrikk (Toten økomuseum).
Loftet var fylt med takstein og metalldeler. Noe ble ryddet bort, noe ble igjen sammen med mine to grupper. De fleste vinduene ble blendet, og besøkende fikk låne lommelykter for å opplyse det de ønsket å se. De fikk da nær kontakt med noe, mens andre deler ble liggende i mørket.
Man fikk en følelse av at det var objekter som ikke tålte for mye beskuelse. Det blir litt som å åpne en eventyrbok ved midnatt - hvor ting bytter plass og noe må skje.


Materialer/teknikk :

Figurer: ståltråd, silkeorganza, tyll, perler, glitter, tape, plast, glass, broderi, patinering.
Foto: enkelte foto i prosjektet er bearbeidet med sølvtråd, glitter, silkeorganza, patinering

 

OPPLANDSUTSTILLINGEN 2007

OPPLANDSUTSTILLINGEN DAISY 2005

HÅ GAMLE PRESTEGARD

OMTALE

  TILBAKE